Sundhedsplejerske: Forældreforløb er ligestilling for mænd

Hillerød Posten. Af Mette Dolmer Thygesen

Familieiværksætterne tilbydes i Hillerød, Furesø, Gribskov, Hørsholm, Helsingør og i løbet af næste år også i Halsnæs kommuner. Kommunerne arbejder sammen på tværs i et netværk, som mødes jævnligt – sammen med vicechefjordemoder fra Nordsjællands Hospital - for at erfaringsudveksle og udvikle tilbuddet. 

Sundhedsplejerske og projektleder på Familieiværksætterne Vibeke Selch Laursen fra Hillerød Kommune, svarer i artiklen på nogle spørgsmål om projektet:

Hvorfor er dette projekt bedre, end at forældrene går til jordemoder, sundhedsplejerske osv. som før?

"Det er bedre, fordi det indrager både far og mor i forældreskabet. Mange af vores andre tilbud foregår i dagtimerne, hvor faderen ofte er på arbejde og derfor ikke hjemme. Her mødes vi kl. 17-19 om aftenen, hvor alle kan deltage. Samtidig er vi sundhedsplejersker vant til at formidle en meget bred viden, og det er vi også uddannet til. Men her kommer der nogle personer, som har en eksakt viden om deres felt. De fagpersoner kan deltagerne så tale til, indgå i en dialog med og stille spørgsmål til. Og det er også en styrke, at det foregår i en gruppe, hvor deltagerne kan lytte til, hvad de andre har af spørgsmål og meninger. Dermed kan de selv tænke nye tanker og blive nysgerrige på tingene".

Du kan læse resten af artiklen lige her: Hillerød Posten.