Udviklingen af konceptet

Udviklingen af Familieiværksætterne blev muligt gennem støtte fra en række samarbejdspartnere, der gjorde os i stand til at udvikle og efterfølgende tilbyde Familieiværksætter konceptet til alle landets kommuner.

Det Obelske Familiefond er en erhvervsdrivende familiefond, som ifølge deres fundats yder støtte til alment velgørende formål eller på anden måde almennyttige formål blandt andet inden for sociale formål og sundhed.

                                                              Læs mere om Det Obelske Familiefond


TrygFonden har været hovedsamarbejdspartner i Natteravnene siden maj 2004 og støttede også udviklingen af Familieiværksætterne. TrygFonden arbejder for at skabe mere tryghed i Danmark og er en del af TryghedsGruppen.

                                                          Tryghedsgruppen er hovedejer i forsikringsselskabet Tryg og skaber værdi og
                                                           tryghed gennem langsigtede investeringer og almennyttige uddelinger.

                                                          Læs mere om TrygFonden

Region Midtjylland – signalerer og praktiserer sammenhængende indsats til gravide og nye forældre og vi har derfor fælles målsætning.

Læs mere om Region Midtjylland

Holstebro Handelsstadsforeningen – de lokale erhvervsdrivende tager medansvar for de nye familiers trivsel. Ønske om, at borgerne i kommunen kommer godt fra start i familielivet.

Læs mere om Holstebro Handelsstadsforeningen


Holstebro Kommune - Når det gælder sundhed og forebyggelse er Holstebro Kommune også stedet med de mange muligheder. Vi har plads til initiativer og forskellighed, vi har vilje til forandring og samarbejde, og vi opfordrer alle til at deltage i fællesskabet.

Læs mere om Holstebro Kommunne


Parabole Grafisk Kommunikation - Paraboles organisation rummer moden erfaring i et team, der har bevist evnen til at skabe resultater inden for grafisk design og kommunikation.

Parabole - gammelt græsk -  lignelse: "Fortælling, der gennem billeder hentet fra hverdagen, illustrerer en almen sandhed".

                                                          Læs mere om Parabole

Familieiværksætterne

Udviklingen og gennemførelsen af pilotprojektet i Holstebro var baseret på egenfinansiering fra kommunen og Region Midtjylland, midler fra Fonden for Socialt Ansvar, som modtog støtte fra TrygFonden og Det Obelske Familiefond som hovedsponsorer med henblik på, at Familieiværksætterne kunne udbredes til alle landets kommuner.

"Med Familieiværksætterne viser kommuner, Regioner, det private erhvervsliv og de frivillige samt Fonden for Socialt Ansvar, at samarbejdet mellem sektorerne skaber mere social værdi for pengene. Samarbejdet leverer grundlaget for og indholdet til et stærkt koncept, der styrker forældreskabet for alle vordende forældre og spare samfundet for milliarder."

Thit Aaris-Høeg, Direktør Fonden for Socialt Ansvar

Familieiværksætter konceptet består af tre komponenter:

  • Forældreforløb og kompetenceudvikling til nye forældre.
  • Netværksopbygning indenfor samme gruppe.
  • Koordineret information om kommunens øvrige tilbud til nye forældre.

Baggrunden er erfaringer fra Leksand kommune i Sverige. Disse erfaringer er overført tilpasset danske forhold af Fonden for Socialt Ansvar.